Άρθρο: Ισχυρή εντολή για μια ισχυρή Ελλάδα

Άρθρο: Ισχυρή εντολή για μια ισχυρή Ελλάδα

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στο www.thestival.gr, Σάββατο 24 Απριλίου 2012

Στις 6 Μαΐου αποφασίζουμε για το μέλλον και την πορεία της πατρίδας μας, αποφασίζουμε και προστατεύουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο της Ελλάδας, αποφασίζουμε για την ανόρθωση και την ανάπτυξη της χώρας μας. Οι Έλληνες πολίτες δυο χρόνια τώρα με την εγκληματική διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκαν ένα βήμα από τον όλεθρο, λίγο πριν τη χρεοκοπία και την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Κινδυνεύαμε να χάσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία, αποδιοργανώθηκε το κράτος πρόνοιας, διαταράχθηκε η κοινωνική συνοχή, συρρικνώθηκαν τα εισοδήματα των πολιτών, επικράτησε η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και ο φόβος στη σκέψη και στη ζωή των πολιτών.

Η παράταξή μας, η παράταξη που δημιούργησε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής θα κληθεί την επομένη των εκλογών με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, να αναλάβει το δυσκολότερο έργο στην ιστορία της και στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Θα κληθεί υπεύθυνα και σοβαρά, με συγκροτημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα να δώσει και πάλι την ελπίδα στον Ελληνικό λαό. Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση και να διασφαλίσει την πολιτική ομαλότητα και τη κοινωνική συνοχή.

Στην παρούσα περίοδο δεν νοούνται υποσχέσεις, δημαγωγία και λαϊκισμοί. Οι πολίτες το 2009 πίστεψαν και έδωσαν την ψήφο τους σε λόγια, που αποδείχθηκαν ψεύτικα, σε υποσχέσεις που ήταν κούφιες, σε φρούδες ελπίδες. Οι περιστάσεις αξιώνουν σύνεση και σωφροσύνη. Έχουμε υποχρέωση να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των περιστάσεων και να θέσουμε ως μοναδικό στόχο την επιβίωση της Ελλάδας. Κάθε άλλη επιλογή επιφυλάσσει ανεξέλεγκτους κινδύνους και καταστροφικές εξελίξεις. Ακραίες πολιτικές και κοινωνικές αντιφάσεις δεν οδηγούν πουθενά και δεν συμβάλλουν στην πρόοδο του τόπου.

Η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να ξεπεράσει την κρίση. Έχουμε ρεαλιστικό σχέδιο για να εξέλθουμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαστε το κόμμα της ευθύνης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Αλλά και το κόμμα που υπερασπίζεται, πάνω απ' όλα, το εθνικό συμφέρον και την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα. Η χώρα μας χρειάζεται ισχυρή εντολή και πολιτική σταθερότητα, διαφορετικά θα βρίσκεται σε μια διαρκή κατάσταση αδυναμίας. Η εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά είναι η αναγκαία συνθήκη για την Ελλάδα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της προοπτικής.